Proč dřevo?

Proč nezastáváme využití drahých mobilních, elektrických, plynových grillů a dalších s použitím dřevěného uhlí či briket a jiných náhrážek?

Cena je vyšší, náročná údržba, špatná skladovatelnost, vyšší náklady, pokrmy jsou nezdravé a méně chutné ve srovnání s použitím přírodního dřeva.

Proč ovocné dřevo?

Návrat tradice osvědčené již před 300 lety

ZDRAVÉ a velmi kvalitní GRILOVÁNÍ

Jedinečná chuť

Nejvhodnější dřevo pro UZENÍ

Vysoká výhřevnost vhodné i do krbu (nepraská, nestřílí)

Jaké vybrat dřevo na grilování?

Výběrem správného dřeva, použitého při grilování nebo uzení, dáte masu opět novou a výraznější chuť. Dřevo by mělo záviset na druhu grilovaného masa.

Máme pro vás připravené tipy na více či méně používané dřevo. Experimentujte a vychutnávejte nové možnosti.

V našich končinách se využívá zejména dřevo z ovocných stromů, akátů, dubů, buků, olše a jalovce. To jsou stromy, které u nás běžně rostou a ke kterým máme dobrý přístup. Exotičtějšími druhy dřeva jsou např. moruše a pekanový ořech.

Takže připravte si svůj gril na dřevo, pořádný kus masa a vyberte si ten správný druh dřeva.

Druhy dřeva: 

druh stromu charakteristika vhodné k
jabloň mírně nasládlá těžší ovocná chuť hovězí maso, drůbež, vepřové maso - zejména šunka
třešeň nasládlá ovocná chuť hodí se ke každému masu
bílý ořech = hickory ostrá, kouřová, slaninová příchuť výborné k vyuzení, zejména vepřového masa, ideální na žebírka
pekanový ořech obdobná chuť jako hickory, ale jemnější vhodné ke každému grilování
hrušeň mírně sladká, dřevitá chuť drůbež, pernatá zvěř, vepřové maso
švestka jemná a sladká chuť většina masa
broskev nasládlá dřevitá chuť hodí k většině grilovaného masa
vlašský ořech velmi těžká kouřová chuť, většinou se míchá s jemnějšími dřevy
(jabloň, pekanové dřevo)
červené maso, zvěřina
olše velmi jemná chuť s náznakem sladkosti ryby, vepřové maso, drůbež, světlá zvěřina, ideální na lososa
javor mírně kouřová, jemně nasládlá chuť vepřové maso, drůbež, sýry, zelenina
dub silná kouřová chuť jednoho z nejpopulárnějšího druhu dřeva červené maso, vepřové maso, ryby
moruše sladká vůně připomínající jablko hovězí maso, drůbež, vepřové maso - zejména šunka

 

 

Nevíte si rady?

Pomůžeme Vám jak nejlépe použít ovocné dřevo při grilování či uzení. Přijedeme, předvedeme. My Vám kvalitně ukážeme jak grilovat na vaši párty včetně receptů a rad. Jen pro Vás! Objednávky v rámci naší vytíženosti minimálně týden předem.